TÆKNING

Telefon: +45 71 61 34 41

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

 

Hvad er vores erfaring? Vores firma startede med at høste rør i Litauen i 1998. Vi begyndte at tække huse i Tyskland i 1999, i Holland år 2000, i Danmark år 2004, i Belgien år 2011 og i Frankrig år 2014. Alt vores tækkearbejde udføres i henhold til den danske Tækkevejlednings (2009) regulativer.

 

Hvor kommer vores strå fra? I Danmark anvender vi vores egne strå, som bliver høstet i Letland. I andre lande anvender vi strå fra Ungarn, Kina, Holland, Østrig, Frankrig og Rusland.

 

Laver I også brandsikring? Ja, vi er certificeret til at installere Sepatec branddug og udsteder et certifikat som bevis på installeringen.

 

Udfører I forsikringsopgaver? Ja, vi har stor erfaring med opgaver, der er bestilt over forsikringen.

 

Kan I også installere nye vinduer, både ovenlys- og kvistvinduer? Ja, i hver grupper er der en professionel tømrer.

 

Hvor lang tid tager det at tække et hus? Vi tækker ca. 75-100m2 pr. uge så et gennemsnitstag på 200 – 300 m2 klares på 2-3 uger.

 

Hvor mange tækkere anvender vi pr. opgave? Vi arbejder i grupper på 3-4 tækkere ad gangen.

 

Hvad med hensyn til kommunikationen? Hver grupper har en gruppeleder, der taler engelsk. Hvis ikke du selv taler engelsk, har vi en dansk kontaktperson, der kan hjælpe.

NATURLIGE TAGE

 

At bygge et nyt stråtag er i høj grad en proces, der omfatter et unikt materiale sammen men en teknik, der kun kan erhverves igennem mange års arbejde og erfaring. Et nyt stråtag giver et hus en fantastisk udstråling og selvfølgelig også en højere værdi ved salg. Langstilkede strå er grundmaterialet der anvendes, når et tag skal tækkes og et nytækket tag kan, alt efter type af strå, hældning og vejrlig, holde i op til 60 år. Og det er netop denne høje kvalitet af langstilkede strå, som farmveta anvender til tækning.

HOLDBARE TAGE

 

Strå er modstandsdygtig overfor skiftende vejrforhold som: luftfugtighed, solstråler, UV og kan holde mere end 60 år. Det er denne egenskab, der giver vores kunder forståelsen af, hvor bæredygtig deres store investering faktisk er, når der investeres i et nyt stråtag.

 

At lave et nyt stråtag kræver en meget stor forståelse for det, der kræves og samtidigt er vigtigt for netop tage af denne type. Derfor er det af meget stor vigtighed, at man rådfører sig med tækkere, som mestre dette håndværk. Dette vil hjælpe med til, at man undgår potentielle fejl, som i sidste ende betyder mere arbejde og koster flere penge.

 

Holdbarheden af stråtage afhænger meget af tagets hældning. Jo mere hældning taget har, jo længere vil det holde.

 

Derudover er der også andre faktorer, der er med til at forlænge et stråtags levetid. Det drejer sig om:

 

• Kvaliteten af de strå, der anvendes

• Kvalifikationerne af tækkerarbejderne

• Kvaliteten af de fikseringsmaterialer, der anvendes

• Vedligeholdelsen af taget i dets levetid

• Vejrlig

• Husets beliggenhed – Det er vigtigt, at taget ikke er omringet af høje træer, som smider blade m.m. og som får lov at blive liggende på taget. Dette forhaler tørringsprocessen af stråene i våde perioder. Jo mere tørt et stråtag er, jo længere vil det holde.

 

BRANDSIKRE TAGE

 

Takket være den store variation af moderne brandhæmmende produkter, der er på markedet, er risikoen for, at et stråtag bryder i brand markant reduceret. Mere information - dokument og Sepatec internet side.

ANDRE YDELSER

 

Gamle stråtage kan sagtens renoveres, hvis man syntes det er blevet ujævnt, har fået huller fra dyr og vejrforhold eller hvis det er fyldt med mos. (specielt på nordsider)

Mos kan fjernes på to måder: Mekanisk eller ved at anvende miljøvenlige væsker, som sprøjtes direkte på taget. Fpr at forhindre yderligere mosdannelser, kan taget imprægneres med specielle produkter.

Vi fjerner også gamle stråtage. Før det gamle tag fjernes, er det nødvendigt at fastslå, hvilken type det er og derud fra beslutte, hvilke foranstaltninger der skal tages, for at fjerne det gamle tag (og andet bygningsaffald) fra området.

Ligeledes udfører vi reparationer af, og udskifter, gamle spær og planker. Dette arbejde kan blive inkluderet i den overordnede pris på hele tagarbejdet. Ved denne type arbejde er det også nødvendigt, at fastslå måder, hvorpå gamle materialer kan fjernes fra området.

FARMVETA © 2017 * MediaPRO 2017